Thursday, November 05, 2009

Selamat ber'Mahrajan'...

Alhamdulillah, selesai sudah tugas yang diberi. Tanggungjawab bersama sahabat lain mengendalikan Kursus Pemantapan Guru Pendidikan Islam j-QAF Kohort 2008. Banyak kenangan manis dan pahit sepanjang kursus tersebut.

Buat teman se'JU',... Ustaz Zubaidi Sulaiman, Ustaz Affendi Yahaya, Ustaz Zukhairi Ahmad, Ustaz Hairul Hisyam Adam, Ustaz Khairi Ramlee, Ustaz Hazri Hashim, Ustaz Zairi Saikhani, Ustaz Najib, Ustaz Ikmal Izwan Rosli dan Ustaz Anuar Abdul Rahman, banyak sungguh cerita dan kisah sepanjang kita bersama, bukan?

Semoga apa yang kita lakukan, akan lebih mematangkan kita... dalam menjalankan tanggungjawab sebagai pendidik!!! Mabruk kepada antum... Kalian memang baguusss... :)

'Ala kulli haal, kesemua 6 pakej yg disusun dijalankan dengan baik. Semua sahabat JU menunjukkan kesungguhan membentangkan slot, walaupun agak kepenatan dengan jadual kursus yang agak 'ketat' dan rapat. Namun semua itu, dapat dilaksanakan dengan baik.

Sepanjang kursus, dapat la berjumpa dengan rakan2 yang telah lama tak jumpa. Sejak alam sekolah rendah, sekolah menengah, dan ada juga masa menuntut di universiti dulu... dapat la jejak teman lama... so nice.

Kami sebagai Jurulatih Utama telah cuba menyampaikan sebaik mungkin berdasarkan slot yang diamanahkan. Mohon maaf kiranya terdapat salah dan silap sepanjang kami berbicara. Kalau la ada yang tergurau senda tu, maaf la ye... :) Ada peluang, kita jumpa lagi...

Kini, masa diperuntukkan untuk mengurus markah peperiksaan akhir tahun... Alhamdulillah... semuanya telah selesai. Kredit untuk isteri yang banyak membantu... Jazakallahu ya Habibati...

Minggu depan bermula Mahrajan j-QAF Peringkat Daerah Klang, 9 hb November 2009. Lokasinya berbeza berdasarkan kategori pertandingan:

- Kalam Jamaie dan Dikir Barat : SK Meru, Klang
- Kuiz : SK Abdul Samat, Kapar
- Tilawah Al-Quran : SK Bukit Kapar
- Majlis Khatam Al-Quran - SK Meru 2 (6hb November: Jumaat)

Kepada kontinjen yang mengambil bahagian, All the best... Buat kontinjen SKTM, buat yang terbaik... jangan lupa berdoa selain usaha kalian yang tak kenal penat dan lelah... moga kejayaan mengiringi kalian semua... maafkan ustaz tak sempat nak 'jenguk' kalian berlatih... ingat pesan ustaz ye, disiplinkan diri, dengar setiap arahan ustazah kalian... :)

Mahrajan Peringkat Negeri pula akan berlangsung di SMKA Kuala Selangor pada 13 dan 14hb November 2009. Selamat berjaya kepada semua kontinjen yang menggalas amanah dan harapan daerah masing2... Ma'a Taufiq wan Najah...

Selamat ber'Mahrajan' kepada semua... kepada semua Hakim Mahrajan Negeri Selangor, jangan lupa mesyuarat pada 9 dan 10hb November 2009...


0 comments:

Popular Posts