Saturday, January 08, 2011

Dokumen Standard a.k.a Standard Kurikulum

Salam semua...

Hari ni, hadir mesyuarat Kokurikulum Sri 1/2011. Agihan tugas untuk semua guru. Berlaku sedikit rombakan organisasi dek kerana pertukaran GPK Koku. Ahlan wa marhaban kepada Ustaz Mohd Azami dari SK KLIA yang baru dilantik sebagai GPK Koku SK Desa Putra.

Tugasan pada tahun ini agak berat. Penolong Setiausaha Kokurikulum dan Guru Bola Sepak pasukan sekolah. Huhuhu... tugas baru! Sememangnya mengharapkan bantuan dari guru-guru yang berpengalaman... ;)

Usai mesyuarat, seharusnya ada In-house Training Pendidikan Islam KSSR. Namun berubah jadual. Sepakat semua guru untuk bergotong royong menukar tikar alas di bilik guru...Semasa buat sedikit persediaan utk IHT, saya ada membelek DS yang dibekalkan pada awal pendedahan. Saya membuat perbandingan dengan DS yang di muat turun melalui website Bahagian Pembangunan Kurikulum. Ada sedikit perubahan!!!... Maknanya, guru hendaklah merujuk Dokumen Standard atau Standard Kurikulum yang dimuatnaik oleh BPK. Abaikan DS yang diedarkan semasa kursus. Walaupun perubahannya tidak banyak, namun jadikan yang terkini sebagai rujukan...

Sekadar makluman sahaja.

0 comments:

Popular Posts