Thursday, September 24, 2009

Kenangan SK Desa Pahlawan 1986-1991: Panorama kini 2009

Petang tadi, saya sempat singgah untuk menjengah suasana dan panorama sekolah rendah tempat saya belajar daripada tahun 1986 hingga 1991.

Sekolah yang hanya terletak lebih kurang 1 km dari rumah saya sekarang, di Kok Lanas. Banyak kenangan pahit dan manis sejak saya menimba ilmu di sini.

Semoga gambar yang sempat saya rakamkan ini, akan mengimbau memori buat rakan2 alumni SK Desa Pahlawan...


Gambaran di pintu masuk





Gambaran Dewan Utama...



Kafetaria

Bangunan asal 2 tingkat (tapak perhimpunan)


Bangunan baru 3 tingkat. Di depannya bangunan Pra Sekolah


Nama kelas pun dah di tukar kepada USAHA, AMANAH, TEKUN, BESTARI, GIGIH. Dulu, nama2 burung... KENARI, MERAK, NURI, TIONG, SERINDIT.


Gambaran Pusat Sumber Sekolah...

Gambaran Musolla... masih dalam naik taraf... berwajah baru...


Didoakan agar semua pendidik yang telah menyumbang bakti mendidikku, akan diredhai Allah. Semoga beroleh keberkatan daripada ilmu yang dicurahkan... Ameen.

Terima kasih, cikgu!

3 comments:

tice said...

Apakata ustaz tulih 1 buku KHAS pasai kehidupan ustaz sejak dibangku sekolah rendah lagi..Muatkan jer peristiwa pahit + manis dalam buku tu...

Ustaz jugak boleh selitkan 'PENGAJARAN'/'MORAL VALUES' dlm buku tuuu..Boleh jer dijadikan bersiri macam buku fiction Enid Blyton tuu..Insya-Allah akan dapat sambutan LUARBIASA dari semua/segenap lapisan masyarakat esp kanak-kanak..

Ummi akan jadi the 1st person to buy them(the books)Insya-Allah..Ummi doakan agar cadangan mi dapat diterima

Abu Muazz said...

salam... wah, mantp idea mi nih... hmm, akan difikirkan... mmg betul, setengah jam kat sekolah lama tadi, mengimbau byk kenangan lama... masih segar dalam ingatan,

masih ada sentimental value... :)

anyhow... thanks for the idea and suggestion...

aries star said...

Sy pun ex student skdp..sesi pun sama dgn penulis..last 6 kenari

Popular Posts