Monday, January 26, 2009

Bila Sudah Sebati Dalam Diri...

Assalamualaikum...

Hari ini, dek kerana tiada apa yang dilakukan di rumah, aku diajak isteri untuk mengunjungi Festival Ekonomi Islam 2009 (i-Fest '09) bertempat di Pusat Pameran Mid Valley. Aku tidak suka menyeksa diri dengan keadaan jalan yang pastinya akan jammed... jadi aku mencadangkan isteriku agar menaiki komuter yang tidak berapa jauh daripada rumah kami. Wah... naik komuter bersama dua orang putera dan puteriku yang tengah lasak... bayangkanlah

Kami bertolak dari rumah lebih kurang jam 3.15 petang dan sampai di Mid Valley jam 4.30 petang. Hampir satu jam lebih perjalanan. Ditambah dengan kesesakan di stesyen KL Sentral menyebabkan kami terpaksa berhimpit dan dihimpit antara satu sama lain... mujurlah jarak Mid Valley dan KL Sentral tidak jauh...



Sesampai di Mid Valley, kami dapati orang terlalu ramai. Surau pun penuh. Aku suka dan bangga dengan keadaan ini. Walaupun sibuk dengan urusan kerja dan sebagainya, tugas dan tanggungjawab tidak dilupa.

Oleh kerana kami masih belum lunch lagi, dan asar pun belum masuk waktunya lagi, so kami mengambil keputusan untuk mencari food court terlebih dahulu. Chicken Rice Shop menjadi tempat persinggahan. Kami usai dari sana jam 5.15 petang dan terus ke menuju ke surau untuk solat asar...


Aku dapati orang kita, masih sukar untuk memboikot barangan Yahudi, Amerika dan Israel. Antara yang jelas, KFC dan McDonald penuh sesak dengan orang Melayu kita. Sehinggakan tiada meja kosong. Bagiku, bila semua itu sudah sebati dalam diri... susah untuk beralih selera. Masih sanggup melihat kekejaman yang menimpa rakyat Islam Palestin hanya kerana sumbangan kita dalam ekonomi Amerika, Yahudi dan Israel...

Semoga Allah memberi kekuatan dalam diri seluruh rakyat Palestin bagi memperjuangkan negara mereka, jua memberi kekuatan dalam diri kita semua... bersatu teguh memboikot barangan yang sewajibnya kita BOIKOT...

5 comments:

amirmukhtar said...

slurrpppp... terliurnya nak makan double prosperity burger... napok gayo tele air liur je lah eh...

Hamidi said...

siye nyo ko dio... make bueger tepi jale tu je la jawabnyer

jihad4iman said...

kawe doh taubat dah wei, bulan ni dah mula soping di mydin, tok gi doh soping kapoor di alamanda, tansco kajang pum dok doh

Anonymous said...

salam...
kami kat bangi ni dah agak lengang KFC dan McD.memang suasana boikot terasa. kalau ada orang islam masuk pun mcm malu2 je, sbb dpan premis tu ada sukarelawan edarkan risalah boikot. TAKBIR...HANCURKAN ISRAEL DAN SEKUTUNYA!
-anaazliana-

Hamidi said...

azliana: mmg ada yg terus boikot, tapi ada jgk yg buat tak kesah...

Popular Posts